Wat is Wierook precies?

 

Wierook is een mengsel van verschillende aromatische organische stoffen. Wierook wordt aangestoken voor een aantal verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld voor spirituele of religieuze ceremonies. Wanneer wierookstokjes of korrels worden aangestoken komt er een plezierige aangename geur vrij.

 

De oorspronkelijke naam is wijrook (het werd vroeger gebruikt als rook om te wijden) maar tegenwoordig is de naam een beetje verbasterd. Het wordt uitgesproken als wier-rook en de het wordt al sinds zeker 1700 voor Christus gebruikt als geuroffer om de goden gunstig te stemmen.

 

Het is afkomstig van de wierookboom (ook wel Boswelia genoemd). Alleen de bast wordt gebruikt om wierookkorrels van te maken. Hier een kort overzicht van de verschillende gebruiken van de bast:

 

Christendom – van origine werden in kerken wierookkorrels aangestoken tijdens de missen. Het werd vroeger onder andere gebruikt om de geuren te maskeren en als reukoffer.

Boeddhisme – in het boeddhisme wordt het met name in tempels gebruikt. En op het tempelterrein zelf staan grote wierookbranders waar mensen om heen staan om zelf hun eigen wierookstaven te verbranden

In zuid Arabië wordt het gebruik voor gezellig samenzijn. Wanneer het wierookstokje uitgebrand is, betekent dat dat het afscheid is aangebroken.

Thuisgebruik – vroeger was het erg duur om wierookstaafjes thuis te verbranden, het moest namelijk van buiten Europa geïmporteerd worden. Nu dat het goedkoper is, zijn er veel mensen die thuis om verschillende redenen wierookstaafjes of korrels verbranden.

 

In wat voor vormen kunt u wierook kopen?

Zoals eerder vermeld zijn er veel verschillende geloven of culturen waarin verschillende wierookvormen verbrand worden. Of u het nu graag willen gebruiken om een fijne geur in huis te verspreiden of voor spirituele doeleinden – wilt u wierook bestellen, dan kunt u bij ons terecht voor een groot aanbod van verschillende vormen en wierookgeuren. U kunt bij GameTroll wierook kopen in de volgende vormen:

Wierookstokjes

Wierookkegels

Wierookhouders & wierookbranders

 

Onze inkoop en magazijn Trollen zijn hard bezig om het assortiment Wierook en toebehoren uit te breiden en op de website te zetten. Kom dus regelmatig even buurten en een kijkje nemen...

 

Let op: wanneer je bij GameTroll 5 doosjes wierook besteld krijg je er 1 van ons gratis!! Geef bij opmerkingen aub even aan welke geur je er gratis bij wilt ontvangen! Voorbeeld: je besteld 10 doosjes wierook voor 10 euro, je krijgt dan van ons 12 doosjes thuis geleverd! 

(bij beperkte voorraad kan het voorkomen dat wij een andere gratis geur in je bestelling plaatsen)

Productnaam

€ 0,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Productnaam

€ 0,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Productnaam

€ 0,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Productnaam

€ 0,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen